Partnere

Siljan

Auen Urtegård

Langs Siljanelvas utløp til Farrisvannet og under Auenkollens topp finner vi Auen Urtegård. Larvikitten i området har bidratt til et næringsrikt jordsmonn og et godt utgangspunkt for urteproduksjon.

Skien

Jernaldergården Århus

Langhuset med tilhørende uteanlegg gir en god formidling av jernalderhistorien. Lokalisert på Århus i Skien (Århusvn. 191) ligger Jernaldergården vakkert til blant historiske kulturlandskap og aktiv landbruksvirksomhet. Som partner viser de en viktig kulturhistorisk dimensjon i Geoparken.
På Århus Hovedgård , som er en besøksgård og eies av Telemark Landbruksselskap, finnes det også en stor krydderhave, gammel gravhaug, (egentlig 19 i området) en bergartsamling fra Grenland, samt start av en ca. 4 km lang kultursti, som med fordel kan sykles.

Gregorius Selskapsmat

Gregorius Selskapsmat har spesialisert seg på catering av lokal mat. Lokale råvarer fra Telemark og Vestfold settes sammen til buffeer og porsjonstallerkener. Sammen gir dette en smak av hva våre områder kan by på fra fjord til fjell, en smak av Geoparken!

Lardal

Kjærra Fossepark

Lokalisert i Lågendalen ved Kjærrafossen finner man Kjærra Fossepark i Lardal. Tilrettelagte og naturskjønne kullisser er utgangspunktet for å fortelle om historiske fiskeinnretninger, sammen med landbruks- og kulturhistorie. Kulturarrangementer og aktivitet knyttet til Laksefiske er noe av det Kjærra Fossepark driver med. Den rike jordbrukskulturen knyttet til Lågendalen føres tilbake til den gang Lågendalen var en ishavsfjord. Marine leirer har skapt svært godt jordsmonn i dalen.

Høyt og Lavt Aktivitetspark

Som navnet sier byr parken på aktivitetsmuligheter for de fleste, små og store og nysgjerrige og vågale. Aktivitetsparken har Norges største utendørs klatrepark, dessuten kan man oppleve sauene, ponniene og få seg en matbit i kafèen. Alt er samstemt og naturlig ”pakken inn” med suset fra Lågen og Kjærra Fossepark som nærmeste nabo.

Brufoss AS

På Brufoss er både laks og overnatting i sentrum. Med beliggenhet nær Lågen og med kort avstikker fra veien, er mange innom Brufoss i løpet av sommeren - med fisking som mål eller et godt stop på reisen.

Ragnas Hjemmebakeri

Med hjemmebakst basert på lokalt mel  fra Kvelde Mølle viser Ragna er svært god kobling mellom næring og ressurser. kornet er dyrket rundt husveggene og ender opp som velduftende bakverk.

Opptur Villmarksopplevelser

Med naturens tålegrense i bunn, vil også den enkeltes tålegrense prøves ut i møte med Opptur Villmakrsopplevelser. Her brukes Lardals vakre og ville natur som utgangspunkt for grupper og turer.

Nome

Øvre Verket Håndverkstun

Øvre Verket viser et rikt sammensatt håndverksmiljø, med unike produkter i et aktivt og levende miljø. I gamle arbeiderboliger fra Cappelen jernverket blir man satt i den rette stemningen. Husene ble oppført på slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet for arbeiderne på Ulefos Jernværk. Husklyngene er i seg selv en attraksjon og kan fortelle om hvordan lokale jernressurser skapte bosetning og arbeidsplasser på Ulefoss i Nome.
 

Fensfeltet Geologiforening

Foreningen er for geologiinteresserte i alle aldre med geologiutstilling og aktiviteter på Ulefoss i Nome. Utstillingen omfatter bergarter fra Fensfeltet, og man får inntrykk av hvilket geologisk mangfold det knytter seg til Fenfeltet og den vulkansk kalksteinsdannelsen.
Turistinformasjon:
ved Ulefoss sluse i Jern- og kanalutstilling, tlf. 35 94 35 08. Alle dager kl. 10-17

Telemark Kanalcamping

Med Telemarkskanalen og Lunde sluser som nærmeste nabo er Telemark Kanalcamping en friluftscamping med gode koblinger til naturen. Her tilbys ulike muligheter for overnatting, utleie av sykler og kano/kajakk, samt et godt utgangspunkt for vandring på merke turstier.

Larvik

Nevlunghavn Bakeri og Conditori

Familiebakeriet holder til i kystnære områder ved Nevlunghavn i Larvik. Et stort utvalg i bakevarer til små og store anledninger. "Kom som gjest - reis som venn" er bakeriets serviceinnstilling og visjon. Med sin beliggenhet og tilknytning til Mølen og en synlig istidshistorie, kan bakeriet til og med gi den en smak av rullestein; nemlig Mølenbrødet som har vært produsert med suksess.
 

Nevlunghavn Gjestegiveri

Nevlunghavn er en gammel los- og fiskerhavn med særpreget, sjarmerende bebyggelse langs smale buktende gater. Det i seg selv er utfluktsmål nok for tilbakevendende gjester.
Gjestgiveri har sine aner tilbake til 1920 tallet, og viser til stedegne og lokale forutsetninger for sin drift.

Kragerø

Kragerø Fjordbåtselskap

I tillegg til å drive ordinær rutetransport til vann og land, har Fjordbåtselskapet fokus på events og tilpassede turer for grupper eller turister. Her kan man oppleve flere av Geoparkens attraksjoner fra vannet og få et innblikk i hvilke perler som ligger langs vår kyst.

Bamble

Lasses kafe.

Lasses kafe ligger ved E18 på Rugtvedt i Bamble. Her får man god hjemmelaget mat og geoparkinformasjon.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark og omfatter kommunene Larvik og Lardal i Vestfold og Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome i Telemark.

Se Geoparkkart

På grunn av været må vi dessverre avlyse ettermiddagens fuglesang- og geopark tur. I sludd og regn synger ikke fuglene og med så store nedbørsmengder vil deler av stien være vanskelig å gå. Vi beklager og håper at dere blir med på andre av sesongens geoparkturer!

Nå har våren kommet og tursesongen i Geoparken er her. . Skal du på tur i Geoparken har vi laget noen enkle brosjyrer fra ulike lokaliteter som kan lestes ned eller leses på nett.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.