Amfibolitt

Anders Amfibolitt har vært en gabbro eller basalt, men blitt omdannet etter å ha vært en tur nede i dypet, der han ble varmet, skvist og presset.

Noen påstår jeg ser litt kjedelig ut. De skulle bare ha visst! Ikke alle har opplevd så mye som meg! Ser du de røde flekkene på ryggen min? Det er granater; visste du at du kan finne masse granater i bergartene i Bamble og Kragerø?

For lenge siden var jeg noe ganske annet, gabbro eller basalt, sier folk. Samma for meg, jeg bare husker det ble varmt. Og jeg ble meg, langt nede i jordskorpa. Geologene, de som kan mye om stein, liker meg godt fordi granatene mine visstnok kan si noe om hvor varmt det egentlig var. Hvorfor de skal vite det vet ikke jeg, de skulle vært der selv og kjent! Men jeg har hørt at det nok var mer enn 500 grader.

I dag finner du mange som meg på øyene rundt her. Så jeg har ikke reist så veldig langt med isen. Men jeg koser meg her jeg nå er, det er jo lett å skjønne hva dere som kommer innom snakker om, det liker jeg godt, nysgjerrig som jeg er! Så gammel som jeg er så er det lov å være det nemlig, og moro når dere vil høre litt av min historie også.

Last ned PDF her.

Om skole

Aktuelle kunnskapsmål i læreplanen er listet opp for hver av aktivitetene og oppgavene, og det angis hvilke trinn de passer for. Noen av oppgavene har lenker til artikler med bakgrunnsstoff. Disse er samlet under «Artikler og fakta». Både oppgavene og artiklene er merket med emneord.

Målet er å integrere så mange fag som mulig i hvert undervisningsopplegg. Vi fokuserer på geologi, historie, samfunnsfag og biologi.

Oppleggene skal gi rom for undring, resonnering og diskusjon. Vi fokuserer på utforskende arbeidsmåter og legger til rette for variasjon i læringsformer og undervisningssted. Dette tror vi gir flere elever muligheter til å delta i undervisningen, fordi ulike mennesker bruker ulike læringsstrategier. Læring i friluft og ved eksperimenter gir motivasjon og interesse for naturen.

Naturen som læringsarena

Utviklet med støtte fra UNESCO.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler