Flint

Fred Flint er ikke vanlig i vårt område. Han må ha reist helt fra Danmark!

Jeg bare lå der jeg, innimellom all kalksteinen. Helt stille, langt nede i Danmark. Hadde det helt fint, brydde meg egentlig ikke så mye om det som skjedde rundt meg. Greit nok med kalkstein, men der jeg lå følte jeg meg helt spesiell. Du ser vel at jeg ikke er en vanlig kalkstein?

Men så ble det plutselig så kaldt! Vær og vind sleit ned Klara Kalkstein, og så plutselig ble jeg revet ut fra min fredelige plass! Og tatt med av en isbre som fór fram. Jeg frøys fast i isen og lå slik en stund, men så startet en spennende ferd. Biten av is brakk av og ble forvandlet til et isfjell. Jeg fulgte med, og havstrømmene førte meg og isen nordover. Etter hvert smeltet isen og jeg falt ned på bunnen. Og nå er den gamle havbunnen blitt tørt land. Jeg er “annerledessteinen”,
jeg snakker jo dansk, vet du!

Men skal jeg fortelle deg noe annet: før var jeg en virkelig skatt! Hvis et barn fra steinalderen hadde funnet meg hadde noen blitt glade! Jeg kan nemlig bli til fine pilspisser og kniver. Hvis du slår på meg kan jeg sprekke opp i skarpe biter. Og vet du, steinaldermenneskene brukte meg til å lage ild også! Så den gangen, for mange tusen år siden, var jeg veldig populær!

Last ned PDF her.

Om skole

Aktuelle kunnskapsmål i læreplanen er listet opp for hver av aktivitetene og oppgavene, og det angis hvilke trinn de passer for. Noen av oppgavene har lenker til artikler med bakgrunnsstoff. Disse er samlet under «Artikler og fakta». Både oppgavene og artiklene er merket med emneord.

Målet er å integrere så mange fag som mulig i hvert undervisningsopplegg. Vi fokuserer på geologi, historie, samfunnsfag og biologi.

Oppleggene skal gi rom for undring, resonnering og diskusjon. Vi fokuserer på utforskende arbeidsmåter og legger til rette for variasjon i læringsformer og undervisningssted. Dette tror vi gir flere elever muligheter til å delta i undervisningen, fordi ulike mennesker bruker ulike læringsstrategier. Læring i friluft og ved eksperimenter gir motivasjon og interesse for naturen.

Naturen som læringsarena

Utviklet med støtte fra UNESCO.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler