Konglomerat

Kåre Konglomerat er laget av mange forskjellige små steiner. De har blitt kittet sammen med enda mer finkornet materiale.

Meg kjenner du igjen når du ser meg. Trodde du jeg var en bit av en støpt brygge eller noe? For det er jeg ikke, jeg var en gang del av en elvebunn. Vannet rant over meg, jeg var en blanding av småstein og sand. Koselig, for av og til kom en ny liten stein ført med vannet og blandet seg med det som lå der fra før. Og alle steinene kunne fortelle litt om hvor de kom fra.

Men det ble litt annerledes etter hvert, alle mine små byggesteiner ble begravd under mer stein. Det ble trangere og trangere, og sand og grus klistret seg sammen. På samme måte som med Sara Sandstein ble jeg til fast stein med tiden.

Noen har sagt at jeg kommer fra Skien; fra Jarseng eller rundt der. Ikke vet jeg, kan godt være det. Jeg
vet bare at landet rundt meg er blitt veldig forandret i løpet av de 3-400 millionene jeg har vært her. Men en gang ble jeg plukket opp av isen og etterlatt her for meg selv, hvor du fant meg. Ikke det dummeste stedet å falle til ro, eller hva?

Last ned PDF her.

Om skole

Aktuelle kunnskapsmål i læreplanen er listet opp for hver av aktivitetene og oppgavene, og det angis hvilke trinn de passer for. Noen av oppgavene har lenker til artikler med bakgrunnsstoff. Disse er samlet under «Artikler og fakta». Både oppgavene og artiklene er merket med emneord.

Målet er å integrere så mange fag som mulig i hvert undervisningsopplegg. Vi fokuserer på geologi, historie, samfunnsfag og biologi.

Oppleggene skal gi rom for undring, resonnering og diskusjon. Vi fokuserer på utforskende arbeidsmåter og legger til rette for variasjon i læringsformer og undervisningssted. Dette tror vi gir flere elever muligheter til å delta i undervisningen, fordi ulike mennesker bruker ulike læringsstrategier. Læring i friluft og ved eksperimenter gir motivasjon og interesse for naturen.

Naturen som læringsarena

Utviklet med støtte fra UNESCO.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler